WIJ INFORMEREN EN ADVISEREN U GRAAG.

Wonen in Zeeland is fantastisch! Waar u zich in de provincie ook bevindt, een vakantiegevoel is nooit ver weg. Dat weten we bij BOOT Makelaars maar al te goed. Door de jaren heen hebben we talloze gemeenten, steden, dorpen, straten en huizen bezocht. Daarmee zijn we met recht (ervarings)deskundige op de Zeeuwse woningmarkt.

Iets waar we u graag in meenemen. Want hoewel een huis kopen fantastisch is, net als het helemaal naar uw zin maken ervan, speelt de locatie doorgaans een essentiële rol! De locatie staat immers vast. Verdiep u dus in de omgeving en de buurt, zodat u niet alleen verliefd wordt op een woning, maar ook ontdekt wat de woonplaats te bieden heeft.

In deze zoektocht helpen we u alvast op weg: hieronder vindt u een korte omschrijving van iedere plaats waar BOOT Makelaars actief is. Veel plezier!

 

Ik wil meer informatie over:

Wolphaartsdijk

Wolphaartsdijk heeft een opvallend groot buitengebied dat veelvuldig verkend wordt door fietsers. Noordelijk van Wolphaartsdijk, aan het Veerse meer, kun je genieten van de waterrecreatie wie het meer je te bieden heeft. Zeilen, surfen, lekker zonnen.. het kan allemaal vlakbij Wolphaartsdijk.

Een opvallende verschijning in het dorp is de Nicolauskerk. Dit witte gebouw valt je meteen op als je door het dorp rijdt. De neo-romaanse kerk wordt tegenwoordig gebruikt als protestants Christelijke kerk.

Wolphaartsdijk ligt niet ver van Goes, waardoor je aanvullende voorzieningen binnen handbereik hebt. Uiteraard kun je in het dorp terecht voor de dagelijkse boodschappen, gezondheidszorg en hoef je het dorp niet uit om een basisschool te vinden.

Wilhelminadorp

Aan het kanaal. Elke inwoner uit Wilhelminadorp zal direct begrijpen wat dat betekent. Wilhelminadorp ligt namelijk aan het kanaal tussen de Oosterschelde en de haven van Goes. In het kanaal kun je heerlijk afkoelen na een lange, warme dag. Op het gebied van watersport hoef je het dorp ook niet te verlaten. Het kanaal is vooral in het zomerseizoen een prachtige plek voor roeiers en zeilers.

Wilhelminadorp is nog niet zo’n oud dorp. Het dorp ontstond nadat Lodewijk Napoleon in 1809 besloot het gebied in te polderen. Pas later werd de polder tot Wilhelminapolder omgedoopt.

Wist je dat er in de polder slechts één landbouwbedrijf gevestigd is? Het Koninklijke Maatschap de Wilhelminapolder bevat maar liefst 1300 hectare akkerbouwgrond.

‘s Heer Hendrikskinderen

‘s Heer Hendrikskinderen is een bescheiden dorp met een groot buitengebied. Doordat het vlakbij Goes is gelegen (het ligt letterlijk tegen Goes aan) hoef je niet ver van huis om te kunnen profiteren van de ruime voorzieningen van de stad Goes. Om deze reden werd in de loop van de jaren dan ook een grote hoeveelheid nieuwbouwwoningen gerealiseerd tussen het dorp en Goes in.

‘s Heer Hendrikskinderen is een kindvriendelijke omgeving, mede door de grote sport-bedrijvigheid rond het dorp. Je kunt er heerlijk rustig wonen, sporten en leven.

In het dorp kun je naast de genoemde nieuwbouw ook oudere woningen vinden. Tussen 1900 en 1950 zijn diverse pareltjes uit de grond geschoten die je herinneren aan andere tijden!

‘s Heer Arendskerke

Hoewel de naam van het dorp doet vermoeden dat een kerk de drijfveer achter de naam is, is niets minder waar. Waarschijnlijk heeft het dorp ’s Heer Arendskerke (en meerdere dorpen in de omgeving die eindigen op ‘kerke’) het onderdeel ‘kerke’ geërfd van de naam van de stichter.

Ook ’s Heer Arendskerke had te lijden onder diverse overstromingen. Op den duur besloten de inwoners zelfs het kasteel net ten zuiden van het dorp af te breken om de stenen hiervan te gebruiken als dijkversteviging.

Inwoners van het dorp zoeken op het gebied van voorzieningen tegenwoordig vaak hun heil in het nabijgelegen Goes of Heinkenszand. ’s Heer Arendskerke is een rustig, overzichtelijk dorp in het hartje van Zeeland.

Kloetinge

Kloetinge zit vastgeplakt aan Goes. Dat wil niet zeggen dat de Kloetinge zijn identiteit in Goes vindt! Het in de 10e eeuw ontstane ringdorp is sinds jaar en dag een authentieke Zeeuwse plaats. Kloetinge is hiermee een van de oudste Zeeuwse dorpen.

Vroeger werd de plaats Kloetinge gebruikt als tijdelijke verblijfplaats van herders die langstrokken. In de 15e eeuw had Kloetinge zelfs grachten rond het dorp en een heuse strategische betekenis.

Twee kenmerkende elementen van Kloetinge anno nu zijn de molen en de Geerteskerk. De Kloetingse molen steekt met zijn wieken boven het dorp uit en schets het herkenbare gezicht van Kloetinge. De Geerteskerk is te vinden op de ring.

De geschiedenis van Kloetinge is terug te zien in het woningenaanbod. Diverse oude panden liggen als pareltjes in de straatjes van Kloetinge.

Noordhoek – Goese meer

Aan het eind van de 20e eeuw werd in Goes een unieke wijk gecreëerd. Tussen het Centrum van Goes en de Oosterschelde werden ongeveer 400 woningen rond het aangelegde Goese meer gebouwd. Het water in de villawijk is aangesloten op het kanaal Goes – Goese Sas en heeft een rechtstreekse verbinding met de Oosterschelde.

In het Goese Meer zal je voornamelijk woningen treffen in het luxe segment. Vrijstaande villa’s, veelal gelegen aan het water in een kalme, comfortabele omgeving.

In het Goese Meer is onder andere de Goese Golf te vinden, waar je heerlijk een balletje kunt slaan.

Wonen in het Goese Meer is genieten van rust, luxe en natuur op een unieke locatie in Zeeland.

Goes-Zuid

Goes-Zuid ligt zuidelijk van het Goese centrum. Met zo’n 4200 inwoners is Goes-Zuid een flinke woonwijk. Al van een afstand weet je dat je Goes-Zuid nadert door het typerende beeld van de Watertoren.

Uniek aan de wijk is de ligging tussen twee bossen, die het groene hart van de Goes-Zuid vormen. Je kunt hier heerlijk wandelen en genieten van de plaatselijke natuur.

Goes-Zuid is misschien wel de meest diverse wijk van het prachtige Goes. Het naoorlogse oude deel van de wijk bestaat uit semi-hoogbouw en rechte straten. Door de jaren heen is Goes-Zuid behoorlijk uitgebreid. Zo verscheen de woonwijk Ouverture en is de nieuwbouwwijk Aria under construction.

Goes-Noord

Goes-Noord wordt ook wel de Goese Polder genoemd. Deze Goese woonwijk ligt noordelijk van het centrum en is de grootste wijk van Goes te noemen. In de Goese Polder staan zo’n 2700 woningen die gebouwd zijn in de periode tussen 1967 en 1990.

Het meest herkenbare aspect van Goes-Noord is waarschijnlijk de TV-Toren, die letterlijk uittorent boven de wijk.

De wijk heeft een eigen winkelcentrum, diverse basisscholen, een tankstation en verschillende gezondheidszorg voorzieningen. De Goese Polder is zeer compleet!

Kenmerkend in Goes-Noord is de gemiddeld lage woningprijs. Wil je voordelig en efficiënt wonen in Goes, dan is Goes-Noord misschien iets voor jou.

Goes-West

Goes-West ondergaat momenteel nogal een transformatie! Op veel plaatsen in Nederland worden naoorlogse wijken verbeterd. Dit is ook in Goes-West het geval. Goes-West ondergaat een herstructurering en wordt aangepast aan deze tijd.

Dit betekend dat Goes-West mooie kansen biedt op het gebied van wonen. Het moment om een woning in Goes-West te kopen is nu. Nu instappen in deze wijk-in-de-lift verstrekt een mooie kans voor de toekomst.

In het centrum van de wijk wordt een groenvoorziening gerealiseerd. Dit zorgt voor een aantrekkelijkere buitenruimte en een hogere bruikbaarheid van de omgeving.

De woningen in Goes-West zijn ook echt de moeite waard. Er zijn onder andere prachtige jaren dertig woningen te vinden. In de loop van de tijd zijn diverse nieuwbouwprojecten gepasseerd waardoor woningen uit diverse periodes in het aanbod van Goes-West voorkomen.

Goes-Oost / Bloemenbuurt

Goes-Oost is een populaire buurt in de Zuid-Bevelandse stad. In de wijk zijn vooral jaren dertig en jaren zestig woningen te vinden.

Goes-Oost heeft veel voorzieningen. Zo ligt gezondheidscentrum de Pijlers op fiets- of loopafstand. In dit centrum zijn tandartsen, huisartsen, fysiotherapeuten en een apotheek te vinden. Prettig dichtbij! En door het nabijgelegen centrum heb je aan winkels geen gebrek.

Onderdeel van Goes-Oost is de zogenaamde Bloemenbuurt. Deze klassieke buurt is een prettige plek om te wonen. Het centrum ligt op loopafstand en de panden in de buurt zijn voornamelijk in de jaren dertig gebouwd. De Bloemenbuurt is te herkennen aan de straatnamen met bloemennamen. Leliestraat, Tulpstraat, Kamperfoeliestraat en ga zo maar door. Als je kiest voor een woning in de buurt weet je dat je kiest voor klassieke woningen met degelijkheid en stijl.

Goes-Centrum

Prachtige gevels, historische gebouwen, een uitgestrekte markt, een ware stadshaven en de rijke geschiedenis. Dat zijn de kenmerken van Goes – Centrum.

Goes is centraal gelegen op Zuid-Beveland. Door het treinstation en de A58 is Goes een zeer bereikbare en centrale stad voor Zeeuwse begrippen. Sinds de stad in 1405 stadsrechten kreeg is het hard gegaan. Meer dan 600 jaar later is Goes een stad met een kleine 27 000 inwoners.

Is het jouw droom om ’s zomers te voet van huis naar het zonovergoten terras op de Goese markt te lopen? Vers fruit, Zeeuwse vis en heerlijke lokale specialiteiten te kopen op de bruisende weekmarkten op dinsdag en zaterdag? Cultuur te snuiven door te verdwalen in de slingerende historische straten van Goes? Dan is wonen in Goes-Centrum misschien iets voor jou.

Kruiningen

Kruiningen (of op z’n Zeeuws Krunige) is een Zuid-Bevelands dorp, onderdeel van de gemeente Reimerswaal. Het aantal bewoners van het dorp schommelt rond de 4000.

In Kruiningen is één van de best geconserveerde dorpen van Zeeland. Een solide oude molen, geweldige gotische kerk (Johanneskerk) en het prachtige bouwraadhuis getuigen van een rijke periode.

Je zou wel eens kunnen zeggen: ‘waar ken ik die naam toch van’. Misschien heb je wel eens gehoord van de veerpont Kruiningen-Perkpolder die voor de komst van de Westerscheldetunnel passagiers van Zuid-Beveland naar Zeeuws-Vlaanderen vervoerde. Tegenwoordig is de autoveer opgeheven en bestaat er nog een beperkte voetveerdienst van Perkpolder naar Hansweert, vlakbij Kruiningen.

Krabbendijke

Het dorp Krabbendijke is onderdeel van de gemeente Reimerswaal en ligt aan de noordzijde van de slinger die Zeeland met Noord-Brabant verbindt.

Vlakbij Bergen op Zoom, vlakbij Goes. Een eigen treinstation en dichtbij de A58. De leus van Krabbendijke zou zomaar kunnen zijn; centraal wonen. De ligging aan Oosterschelde geeft nog eens een krachtige troef.

Krabbendijke heeft ca. 4425 inwoners en is hiermee na Yerseke de grootste plaats van de gemeente Reimerswaal. In het dorp zijn diverse kerken te vinden, basisscholen een VO-school, winkels, supermarkten en voldoende gezondheidszorg voorzieningen.

Hiermee is Krabbendijke best compleet te noemen. Inwoners zeggen dan ook vaak tros: “je hebt er alles”.

Oostdijk

Oostdijk, of door de Zeeuwen Oostdiek genoemd, heeft een bescheiden inwonertal van 500. Ingesloten tussen Kruiningen en Krabbendijke is Oostdijk een schattig Zeeuws dorp. Enerzijds de smalle straatjes en anderzijds de uitgestrekte polders geven Oostdijk een bijzondere uitstraling.

Ten tijde van de watersnoodramp van 1953 heeft Oostdijk behoorlijk onder water gestaan. Tegenwoordig staat Oostdijk niet stil. Er wordt behoorlijk gebouwd aan de randen van het dorp en in 2015 mocht Oostdijk vieren dat ze verkozen waren tot het snelst groeiende dorp van Zeeland.

Naast een school en dorpswinkel heeft het dorp een gezellige ontmoetingsplaats ‘dorpshuis Apeldoorn’ waar bewoners elkaar ontmoeten.

Hansweert

Hansweert is zo’n dorp dat meer in dan aan de Westerschelde ligt. Aan de Westerschelde-kant van het kanaal door Zuid-Beveland ligt het mooie dorp Hansweert. Het dorp, direct aan de dijk gelegen, telt een kleine 1700 inwoners.

Lange tijd lag Hansweert langs de kortste route tussen de haven van Rotterdam en de haven van Antwerpen. Hansweert profiteerde van deze periode en kreeg een rol in de handel tussen de havens. In Hansweert zijn nog sporen te vinden van deze rijke periode. Mooie, klassieke woningen herinneren je aan die periode. Toen de handelsroute verlegd werd kreeg het dorp een klap te verwerken. Het dorp is de klap ruim te boven gekomen. Jaren later is een bloeiende gemeenschap ontstaan waarin het rustig, prettig wonen is.

Wemeldinge

Wemeldinge en het nabijgelegen Yerseke hebben een rijk visserijverleden. De dorpen ademen zout en nog steeds wordt er veel gevist langs de (op z’n Zeeuws) Weumeliengse dieken.

Wemeldinge heeft zijn eigen dorpsstrand en heeft in de afgelopen jaren een behoorlijke toename in toerisme meegemaakt. Dat Wemeldinge ook verborgen schoonheden kent, bewijzen de duikers die veelvuldig gebruik maken van het water van de nabijgelegen Oosterschelde. Toerisme is een belangrijkste inkomstenbron geworden

Toeristen even-niet-meegerekend telt Wemeldinge zo’n 3100 inwoners, wat best flink is voor dit Kapelse dorp. Aan de randen van het dorp zijn prachtige nieuwbouwcomplexen gerealiseerd waarvandaan je in een aantal gevallen geniet van het uitzicht van de Oosterschelde.

Schore

Aan het kanaal door Zuid Beveland ligt het dorp Schore. Met zo’n 500 bewoners is Schore een kleine plaats in de gemeente Kapelle. Veel voorzieningen vinden bewoners in het nabijgelegen Kapelle en ook Hansweert heeft qua voorzieningen meer te bieden dan Schore. Dit zorgt er onder andere voor dat Schore een gemoedelijk, stil Zeeuws dorp is.

Schore wordt omringt door Zeeuwse polder en ligt op fietsafstand van de Westerschelde. Je kunt in de buurt heerlijk fietsen en genieten van de vrijheid en rust.

De huizen in Schore zijn betaalbaar. Wil je wonen in de natuur, genieten van rust en hou je van de Zeeuwse omgeving? Dan is Schore misschien iets voor jou.

Kapelle

Kapelle is de hoofdstad van de gelijk genoemde gemeente. Met meer dan 12500 inwoners is Kapelle uitgegroeid tot belangrijke plaats in Zeeland. De gemeente noemt zichzelf niet voor niets ‘Bloesem van Zeeland’.

Kapelle wordt gekenmerkt door uitgestrekte boomgaarden met vers fruit, die in april en mei voor een deken van bloesems zorgen. In het centrum is een stralende gotische kerk te vinden.

En wist je dat schrijfster Annie M.G. Schmidt en voormalig minister president J.P. Balkenende in Kapelle geboren zijn?

Op het gebied van wonen heeft Kapelle veel te bieden. Of je oog nu valt op een klassieke woning van voor de jaren dertig of een ruimte nieuwbouwwoning, Kapelle heeft het voor je in petto.

Wissenkerke

Wissenkerke (Noord-Beveland), niet te verwarren met Wissekerke (Zuid-Beveland), is een dorp met een kleine 1200 inwoners. Wissenkerke mag zichzelf sinds 1995 hoofdplaats van Noord-Beveland noemen. Dit komt doordat het gemeentehuis van Noord-Beveland gevestigd is in het dorp.

Wissenkerke heeft een jachthaven en diverse campings. Dit zorgt ervoor dat de plaats ook erg in trek is bij toeristen. Je moet er dan ook niet van opkijken als ’s zomers op straat Duitse stemmen klinken.

Niet ver van Wissenkerke liggen prachtige uitgestrekte stranden waar je echt tot rust kan komen. Een dagje strand, met een koel drankje bij een strandtent. Zo kunnen je zomerdagen eruit zien als je in Wissenkerke woont.

Kortgene

Kortgene. Het dorp waar BOOT Makelaars voor het eerst zijn deuren opende. Ook vandaag de dag is BOOT Makelaars nog steeds in de hoofdstraat van Kortgene te vinden.

’s Zomers zijn veel toeristen in de straten van Kortgene te vinden. Wist je trouwens dat Kortgene de enige plaats op Noord-Beveland is die stadsrechten heeft?

We kunnen van alles over Kortgene vertellen, maar eigenlijk moet je een keer het dorp binnen komen rijden bij de oude molen. De hoofdstraat door, voorbij al die klassieke panden met prachtige gevels. Richting de kerk, waarvan de toren al meer dan 500 jaar uittorent boven de huizen van de knusse plaats. Als je dat hebt ervaren begrijp je het. Kortgene is een schat in Zeeland.

Kats

Kats wordt ook wel eens het kunstenaarsdorp van Noord-Beveland genoemd. Of dit nu ligt aan het hoge aantal kunstenaars die zich vestigen binnen de dijken of de schilderachtige omgeving van het dorp is ons niet duidelijk.

Dat Kats een pareltje op Noord-Beveland is kunnen we niet ontkennen. Het is dan ook niet voor niets dat menig bruispaar de kerk van Kats verkiest als plaats waar elkaar het ja-woord gegeven wordt.

In het verleden verdween Kats tweemaal in de golven van het water dat we nu Oosterschelde noemen. Karakter werd getoond en Kats werd herbouwd.

Vandaag de dag heeft Kats veel te bieden. Een jachthaven, een geweldige ligging aan de Oosterschelde en ware Zeeuwse rust.

Kamperland

Kamperland is met ca. 2050 inwoners de grootste plaats op het eiland Noord-Beveland.

Voorheen was landbouw de voornaamste inkomstenbron in het dorp. Tegenwoordig leeft het dorp grotendeels van toerisme. De ligging aan het water en de fijne jachthaven trekken veel watersporters en liefhebbers van het Zeeuwse landschap.

Diverse voorzieningen zijn in en rond het dorp te vinden. Je kunt hierbij denken aan bungalowparken en campings. Ook voor de dagelijkse boodschappen hoef je het dorp niet uit. Dus ja, stel je eens voor: je kunt ook toerist in eigen land spelen en een woning kopen in dit fantastische populaire dorp.

Geersdijk

Centraal op Noord-Beveland ligt het dorp Geersdijk. Geersdijk is een bescheiden dorp met zo’n 315 inwoners. Het dorp profiteert van de voorzieningen van Kamperland en Kortgene, waar het ongeveer tussenin ligt.

Gelegen tussen het water geniet je in Geersdijk van het water van het Veerse Meer, de Oosterschelde en de Noordzee. Het Noordzeestrand ligt namelijk op tien autominuten van Geersijk, de Oosterschelde ligt hemelsbreed slechts vier kilometer van Geersdijk verwijderd en het Veerse Meer is te voet prima aan te lopen.

De N255, die dwars door Noord-Beveland loopt, vergroot de bereikbaarheid dit kleinste dorp van Noord-Beveland. Ben je op zoek naar Zeeuwse rust? Dan is Geersdijk wellicht een passend dorp!

Colijnsplaat

Het Noord-Bevelandse dorp Colijnsplaat ademt Zeeland. Gelegen aan het zoute water van de Oosterschelde is Colijnsplaat een typisch Zeeuws dorp met een klassieke Voorstraat en een pittoreske visserijhaven. Colijnsplaat heeft zo’n 1550 inwoners en een jachthaven met ca. 500 ligplaatsen.

De visserijhaven heeft een visafslag, waar elke donderdag vis geveild wordt. Wist je trouwens dat de vismijn van Colijnsplaat de hoogste garnalenomzet van Nederland heeft?

Colijnsplaat is een door rust omgeven dorp. In de nabije omgeving kun je op de fiets genieten van het Zeeuwse landschap en doordat het dorp aan de voet van de Zeelandbrug ligt is Schouwen-Duiveland goed bereikbaar. Ook Goes ligt op nog geen 15 minuten rijden van dit prachtige dorp.

Vlissingen

De boulevard, het stadstrand, de statige 17e eeuwse panden, de havens of de voorzieningen.. waar moeten we beginnen bij het beschrijven van Vlissingen.

Vlissingen is compleet. Gelegen aan de Westerschelde heeft de stad voor ieder wat wils. ’s Zomers stromen de Boulevard en de stranden vol met toeristen, maar de echte Vlissingers weten de rustige, eigen plaatsen te vinden.

Dat de stad een maritiem heden en verleden heeft is niet te ontkennen. De haven van Vlissingen genoot en geniet internationale faam. Zeeheld Michiel de Ruyter, die nog steeds op de boulevard staat, is hier getuige van.

Vlissingen heeft diverse woonwijken en heeft hiermee verschillende woonsmaken te bieden. Ons advies: oriënteer je goed op de wijken en kies een buurt die je aanspreekt!

Zak van Zuid-Beveland

De Zak van Zuid-Beveland is het onderste deel van Zuid-Beveland. De Zak dankt zijn naam aan de hangende vorm onder Goes. Opvallend aan de Zak van Zuid-Beveland is dat er na de watersnoodramp van 1953 geen ruilverkaveling heeft plaatsgevonden. Dit heeft ten gevolge dat de akkers niet zo recht-toe-recht-aan zijn dan op andere plaatsen in Zeeland. Je kunt hier nog van die slingerende dijkjes en ruwe kavelgrenzen vinden.

De Zak is hiermee een waardevol en natuurlijk gebied, aan de zuidkant van Zuid-Beveland. In de Zak van Zuid-Beveland kun je genieten van de Zeeuwse rust, mooie bloeiende bermen en de ligging aan de Westerschelde.

Menig toerist heeft dit in de loop der jaren al ontdekt, maar toch weet de Zak van Zuid-Beveland zijn rust te bewaren.

Nieuwdorp

Oostelijk van Vlissingen ligt het dorp Nieuwdorp. Nieuwdorp is een bescheiden dorp met niet meer dan 1200 inwoners en behoorde tot eind 20e eeuw tot de gemeente ’s Heer Arendskerke. Tegenwoordig is Nieuwdorp onderdeel van de gemeente Borssele.

Nieuwdorp ligt dichtbij Middelburg en Vlissingen en heeft ook een aantal voorzieningen in het eigen dorp. Door de ligging vlakbij de havens van Vlissingen is er voldoende werkgelegenheid in de nabije omgeving. Vanaf Nieuwdorp is het ook niet ver naar d’overkant (Zeeuws-Vlaanderen). Terneuzen is slechts 20 minuten rijden vanaf het dorp.

Tip: bezoek eens het bevrijdingsmuseum in deze Zeeuwse plaats. In dit museum heb je een schat aan kennis over de tweede wereldoorlog tot je beschikking.

Lewedorp

Lewedorp is het jongste dorp van de gemeente Borsele. Door de gemeentelijke herindeling in 1970 ligt de helft van het dorp in de gemeente Goes en de helft in de gemeente Borsele. In het dorp wonen ca. 1750 inwoners waarvan een flink deel in (de havens in) Vlissingen werkt.

Als je op zoek bent naar een écht Zeeuws polderlandschap moet je eens op een mooie dag de wegen rondom Lewedorp verkennen. Prachtige boerderijen, omringt door groene hagen en uitgestrekte akkers zijn elementen die direct in het oog springen.

De ligging aan de A58 komt de bereikbaarheid van het dorp ten goede. Vlissingen, Goes en Middelburg liggen op geringe afstand van deze Zeeuwse polderplaats.

Heinkenszand

Met zo’n 5500 inwoners is Heinkenszand de grootste kern van de gemeente Borsele. Oorspronkelijk was Heinkenszand niets meer dan een zandplaat tussen de Schenge en de Zwake die ingepolderd werd en omgedoopt tot Heinkenszand.

Prachtige sloten, kerken en een molen bepalen het gezicht van de plek. Doordat Heinkenszand de bestuurlijke hoofdstad van gemeente Borsele vormt, is ook de gemeente te vinden in dit centrale Zuid-Bevelandse dorp.

Ook de ligging van het dorp laat weinig te wensen over. Binnen een paar minuten zit je op de A58 richting Bergen op Zoom of Vlissingen. Goes is zelfs in 15 autominuten te bereiken.

Centraal wonen met een dorps karakter, dát is Heinkenszand.

Burgh-Haamstede

Dat BOOT Makelaars af en toe een uitstapje naar Schouwen-Duiveland maakt bewijzen we door u iets te vertellen over Burg-Haamstede.

Het prachtige dorp Burgh-Haamstede ligt midden op de kop van Schouwen. Van oorsprong bestaat het dorp uit twee kernen: Burgh en Haamstede. Het dorp telt bijna 4200 inwoners en dat is flink te noemen. Na Zierikzee is Burgh-Haamstede de grootste kern op het eiland.

In de omgeving kun je schitterend fietsen, geweldig genieten van de omliggende stranden en echt tot rust komen in de Zeeuwse zon.

Wonen in Burgh-Haamstede geeft je dag in dag uit een echt vakantiegevoel.